top of page
  • jacobstenswed

Säkerhet till hyresavtalet

Uppdaterat: 28 okt. 2021

Det är vanligt att en hyresvärd/fastighetsägare vill ha en form av säkerhet i hyresavtalet vid uthyrning av en kommersiell lokal. Bankgaranti, deposition och moderbolagsborgen är säkerheter som länge har varit de tre främsta alternativen en hyresgäst erbjudits inför kontraktsskrivning och har sitt enkla syfte i att fastighetsägaren ska kunna säkerställa att hyresgästen fullgör sina skyldigheter enligt hyresavtalet.


Säkerheten kan avse alla förpliktelser som följer av hyresförhållandet, vilket omfattar både hyra och eventuella skadestånd. Det finns inget krav på att en säkerhet måste finnas, men hyresvärden har rätt att kräva det om så önskas.


Om hyresgästens säkerheten försämras under det löpande hyresförhållandet har hyresvärden rätt att kräva hyresgästen på en förbättrad säkerhet, eller att de ställer en helt ny säkerhet som garanterar skyldigheterna. Om inte hyresgästen gör det inom en månad från det att hyresvärden kräver det har hyresvärden rätt att säga upp avtalet.


 

Rental Sense erbjuder en modern, smidig och kostnadseffektiv kreditförsäkring som helt och håller ersätter de befintliga och ofta missgynnsamma alternativen som finns idag- utan kapitalupplåsning eller långdragna processer. Slipp deposition, moderbolagsborgen och bankgaranti och teckna en hyresgaranti som säkerhet istället. Rental Sense erbjuder en flexibel säkerhet som inte binder upp kapital vilket gör den fördelaktig för både hyresgäst och hyresvärd. För mer info, hör av dig till oss!

294 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page