top of page
  • jacobstenswed

Vad är en hyresgaranti?

Uppdaterat: 1 nov. 2021

En hyresgaranti är en försäkringsprodukt som kan ersätta en deposition eller en bankgaranti vid hyra av ett kontor eller annan lokal. Försäkringen ersätter hyresvärden för uteblivna hyror samt ger hyresvärdens rätt till skadestånd om hyresgästen hamnar i ekonomiska svårigheter och går i konkurs.Fördelen med en hyresgaranti är att de pengar som annars ligger frysta i en deposition eller i en bankgaranti frigörs och blir tillgängliga för dig som hyresgäst i din företagsverksamhet. I stället för att låsa upp stora summor, ibland 100-tusentals kronor eller mer, kan pengarna användas direkt i verksamheten.


Kostnaden, förutom den eventuella kostnaden/avgiften för tjänsten självt, för att ha en deposition eller bankgaranti (banker kräver ofta en mindre summa som säkerhet) utgörs av en så kallad av en alternativkostnad. Denna består av den förväntade avkastning som pengarna hade genererat om de använts i verksamheten (i stället för en deposition). Exempelvis kan pengarna användas för att investera i ny effektivare produktionsutrustning eller att genomföra en reklamkampanj, eller vad som helst som gynnar företaget i fråga.


Ersätter Deposition som säkerhet


Alltså kan en hyresgäst genom att välja en hyresgaranti, i stället för en deposition eller bankgaranti, slippa att binda upp stora summor. I stället för att låsa upp kapital betalar hyresgästen en försäkringspremie som är baserad på företagets risk för att gå i konkurs. Försäkringen är alltså en alternativ garanti för hyresinbetalningarna som erbjuder säkerhet till hyresvärden. Läs mer om Rental Sense Hyresgaranti


Normalt sätts det garanterade beloppet, dvs. det maximala beloppet som försäkringen betalar ut, lika med det depositionsbelopp eller storlek på bankgaranti som annars hade krävts av hyresvärden.


Fördelar med en hyresgaranti

  • Frigör likviditet åt företaget

  • Billigare än deposition eller bankgaranti givet alternativkostnaden att ha kapital bundet

  • Enkelt administrativt

Rental Sense erbjuder en modern, smidig och kostnadseffektiv kreditförsäkring som helt och hållet ersätter de befintliga och ofta ogynnsamma alternativen som finns idag- utan kapitalupplåsning eller långdragna processer. Slipp deposition, moderbolagsborgen och bankgaranti och teckna en hyresgaranti som säkerhet i stället. Rental Sense erbjuder en flexibel säkerhet som inte binder upp kapital vilket gör den fördelaktig för både hyresgäst och hyresvärd. Kontakta oss idag för mer information!

553 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page